Prešovčania s islandským Framom v Pohári EHF dvakrát doma

22.09.2009 Celý región

Prešov 22. septembra (TASR) - Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov by mali oba zápasy 2. kola Pohára EHF s islandským Framom Reykjavík odohrať na domácej palubovke.
Informáciu v utorok zverejnila oficiálna stránka Európskej hádzanárskej federácie (EHF), podľa ktorej sa prvý zápas uskutoční v sobotu 17. a odveta v nedeľu 18. októbra zhodne o 18.00.
Vedenie Tatrana síce dohodu oboch kluboch zatiaľ popiera, no podľa bežného postupu v centrále EHF sa na stránke dátumy stretnutí objavia vždy až po doručení oficiálneho tlačiva podpísaného a opečiatkovaného štatutármi oboch klubov. Hlavný mecenáš klubu Miloslav Chmeliar si ale kuriózne údaje na stránke EHF nevedel vysvetliť. "Neviem o tom, že by sme niečo už podpísali. Islanďanie stále niečo vymýšľajú a za odohratie oboch zápasov v Prešove pýtajú priveľa. Do piatka máme preto rezervované letenky, " tvrdil pre TASR Chmeliar.
Prešov, ktorý v aktuálnej sezóne bojuje až na troch frontoch - v slovenskej extralige, maďarskej lige i v pohárovej Európe, sa týmto krokom vyhne predovšetkým finančne i časovo náročnej ceste na ostrov gejzírov a sopiek. "Vzhľadom na náš nesmierne nabitý program by to bolo vítané ušetrenie energie, " reagoval na informáciu z EHF tréner Rastislav Trtík a pokračoval: "Máme za sebou päť zápasov v priebehu ôsmich dní a síce je sezóna ešte len na začiatku, ja sa už teraz skláňam pred chlapcami za ich nasadenie a často aj sebazapretie, lebo takýto tlak sa už začína podpisovať aj na ich zdravotnom stave. "
Trtíkovi zverenci sa do Pohára EHF dostali po vypadnutí z predkola Ligy majstrov, keď začiatkom septembra v skupine v Kielcach obsadili druhú priečku za postupujúcim poľským majstrom a pred portugalským šampiónom z Porta. Islandský tím do 2. kola prešiel cez holandského súpera FIQAS Aalsmeer po víťazstve 30:23 vonku a remíze 30:30 doma. "Zatiaľ mám o Frame len útržkovité informácie. Podľa všetkého pôjde o tím mladých talentovaných hráčov, najskúsenejším je tam 36-ročný rumunský brankár. Neznamená to však, že to bude ľahká prekážka na ceste za postupom, " zdôraznil prešovský kouč.
 

Vyberte región